Wist je dat een marketingteam inhuren voordeliger is dan een vaste medewerker?

Perfect Story

Bij Perfect Story ondersteunen we vooral solopreneurs en familiale KMO’s met hun marketing en communicatie. Deze ondernemingen hebben vaak geen eigen marketeer in huis. Meer nog, ze overwegen ook niet om iemand vast in dienst te nemen omdat onze freelance marketing sidekick-service hen dikwijls 30 tot 50% voordeliger uitkomt dan iemand op de payroll.

In dit blogbericht leg ik je dan ook heel graag de voordelen uit van de marketing sidekick-service van Perfect Story.

Je bespaart kosten met een extern marketingteam

Volgens onderzoek van Jobat lag in 2022 het loon van een marketeer gemiddeld rond de 3.104 euro bruto. Recente cijfers zijn momenteel nog niet voorhanden, maar door de indexering zal dit gemiddeld maandloon sowieso al minimum 10% hoger liggen.

Reken hierbij onderstaande zaken en je merkt dat een marketeer je al gauw 70 à 80K kost op jaarbasis:

ü  Vakantietoeslag

ü  Pensioen en verzekering

ü  Laptop en telefoon

ü  Minimum 20 vakantiedagen per jaar

ü  Standaard 35% werkgeverskosten

ü  Opleidingsbudget

ü  Doorbetaald ziekteverzuim

ü  Vervoers- en thuiswerk kosten 

 

Vaak wordt onterecht beweerd dat freelance marketing- en communicatie experts duur zijn, maar als je de optelsom maakt, blijkt dit in veel gevallen een pak goedkoper te zijn dan een vaste medewerker. Deze specialisten werken misschien niet voltijds voor jou, maar hun output ligt meestal veel hoger. 

RGB, CMYK en PMS
Spoiler alert: de witte raaf bestaat niet (in één persoon)
RGB, CMYK en PMS

Wanneer ik vacatures voor marketeers lees, dan valt het me op dat er echt gezocht wordt naar superhelden. Mensen die vlot drie talen spreken en natuurlijk ook perfecte copy neerschrijven, die specialist zijn in digitale marketing én social media. Natuurlijk mogen we ook een excellente kennis grafisch design, fotografie, CRM, CMS etc. niet vergeten.

Maar laten we even eerlijk zijn, zelfs de meest doorwinterde marketeer beschikt niet over al deze vaardigheden. Binnen Perfect Story beschikken de teamleden over een brede waaier aan vaardigheden waardoor we samen wél de witte raaf vormen die jij zoekt.

Meer flexibiliteit en expertise

Kies je voor Perfect Story, dan kies je voor experts in hun vakgebied. Onze kennis, ervaring en tomeloos enthousiasme zetten wij ten volle in om jouw marketingtaken tot in de puntjes uit te voeren.

Bovendien werken wij steeds op flexibele basis. Is het in jouw bedrijf wat kalmer, dan presteren wij minder uren. Sta je voor een piek, dan zorgen wij dat jij volledig ontzorgd bent.

Ook interesse in onze marketing sidekick-service? Laten we even kennis maken!

TOP